Tatran razbio Slogu, braća Burić lako sa Saudijcima

TV turnir u Doboju

Tatran razbio Slogu, braća Burić lako sa Saudijcima

Čast da otvore 47. po redu turnir šampiona pripala je Tatranu, prošlogodišnjem šampionu i Slogi, koja je organizator turnira. 

Uvodni meč je bio zanimljiv samo prvih nekoliko minuta. Nakon vodstva Sloge od 4:2 Tatran pravi seriju od 5:0 i odlazi na 4:7. Do kraja poluvremena Tatran je dominirao i povećao svoju prednost na 22:12 koliko je iznosila na poluvremenu. 

U drugom poluvremenu još silniji gosti iz Prešova koji ne samo da su održali svoju prednost nego su je i povećali. Konačan rezultat 53:19  govori mnogo o odnosu snaga na terenu. Najefikasniji u redovima Sloge bili su Stojanović i Ražnatović sa 3 gola dok se kod Tatrana istakao Antl sa 11 pogodaka kao i golman Čuprina sa 13 odbrana.

Drugi meč dana su odigrali reprezentacija Saudijske Arabije i slovenački prvak Gorenje. Utakmica ne previše zanimljiva koju je Gorenje rutinski stiglo do pobjede. Pobjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku, na poluvremenu je bilo 19:8 dok je na kraju utakmice rezultat glasio 31:20. Najefikasniji igrač reprezentacije S.Arabije bio je Al Abas sa 4 pogotka, dok je kod Gorenja Šoštarić postigao 6 golova. Naši reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić odigrali su solidnu utakmicu. Senjamin je postigao gol dok je Benjamin sakupio 11 odbrana.

Posljednju i najzanimljivu utakmicu prvog dana Tv turnira odigrali su Antalijaspor i Izviđač iz Ljubuškog. U 15. minuti nakon serije Antalijaspora od 3:0 rezultat je poravnat (8:8). Nakon toga nova serija Izviđača kojim odlaze na 14:10 najveću prednost do tada koju su i očuvali do odlaska na odmor (16:12). U drugom poluvremenu igra gol za gol sve do 45. minuta kada rukometaši Izviđača  odlaze na 27:22, činilo se tada da je sve gotovo.

Serijom golova rukometaši turskog kluba dolaze na 30:30 u 54.minuti utakmice. U posljednji minut ekipe ulaze poravnate 34:34. Šarac je 20 sekundi prije kraja donio Izviđaču prednost međutim u posljednjoj sekundi Jevtić pogađa za konačan rezultat 35:35. Šarac je bio najefikasniji sa 8 golova dok je Kovačević u redovima Antalijaspora postigao takođe 8 pogodaka.Utakmicu je obilježilo mnogo isključenja, čak 14 - po sedam sa obe strane.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.