Rukometni Zmajevi sutra protiv Grčke

Terzić: Bolji smo od Grčke i očekujem da ih pobijedimo

Rukometna reprezentacija BiH sutra u Solunu igra prvi susret dokvalifikacija protiv Grčke.

Ekipa portala SportSport.ba nalazi se u Grčkoj gdje je i naša reprezentacija. O sutrašnjem susretu razgovarali smo s iskusnim reprezentativcem Mirsadom Terzićem.

"Protiv ovakve Grčke idemo na pobjedu, ali znamo kakav je njihov temperament, no mi ćemo dati sve od sebe, to je sigurno", kazao je Terzić za SportSport.ba, dodavši:

"Imamo malo problema s povredama, imamo malo drugačiji sastav nego što je bio ranije, ali mislim da je kvalitet na našoj strani i očekujem pobjedu".

Terzić smatra da je naša prednost to što Grčka ima starije i sporije igrače u svojim redovima.

"Nema tu nekih iznenađenja. Znamo naše mogućnosti, znamo ekipu Grka. Po mom mišljenju, bolja smo ekipa na papiru. Treba igrati, u utakmicu ući maksimalno... Mislim da imamo bolju odbranu od Grka, a isto tako oni imaju neku novu generaciju u napadu. Mislim da su Grci dosta sporiji od nas i imaju dva igrača koji se konstantno mijenjaju. Treba iskoristiti njihove sporije i starije igrače, da ne dozvolimo tranziciju i da zabijemo što više laganih golova", dodao je Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.