Terzić sa Veszpremom do druge titule u SEHA ligi

U finalu bolji od Vardara

Terzić sa Veszpremom do druge titule u SEHA ligi

A. Beganović

Rukometaši mađarskog Veszprema drugu godinu zaredom osvajači su SEHA lige.

U sjajnom finalnom meču Play offa SEHA lige Veszprem, čije boje brani i bosanskohercegovački reprezentativac Mirsad Terić, savladao je makedonskog prvaka Vardara (28:26).

Ekipa iz Skoplja bolje je otvorila susret i tokom cijelog prvog poluvremena bila je u prednosti. Na odmor su rukometaši Vardara otišli sa golom viška (15:14).

U 34. minuti Gulyas je zabio za prvo vodstvo Veszprema na susretu, kojeg rukometaši mađarskog kluba do kraja nisu ispuštali iz svojih ruku.

Pitanje pobjednika odlučeno je u samom finišu kada je na golu mađarske ekipe briljirao Mirko Alilović koji je zaključao vrata svog gola.

Najefikasniji u redovima Veszprema su bili Momir Ilić sa sedam, te Ivan Slišković i Laszlo Nagy sa po četiri pogotka, dok su Luka Cindrić sa pet, te Timur Dibirov i Alex Dujshebaev sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod Vardara.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Na kraju treba dodati da će ova dva tima snage odmjeriti i u četvrtfinalu Lige prvaka, te da je naš Terzić standardno dobro odradio posao u odbrani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi