Terzića mijenjaju  Galijašević i Đerzić

Rukometaši Krivaje ostali bez trenera

Terzića mijenjaju Galijašević i Đerzić

D. Kurbegović

Skromna jesenja polusezona, te dva nova poraza u nastavku prvenstva od direktnih rivala u borbi za opstanak, tokom vikenda rezultirali su sporazumnim raskidom saradnje trenera Fuada Terzića i uprave Rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića.

U međuvremenu, bez obzira na angažman golmana Adnana Šabanovića, srednjeg i lijevog beka Benjamina Čičkušića, odnosno Duška Petrušića, nesporazumi na relaciji trener - pojedini rukometaši, Krivaju je odvelo do pozicije koja ozbiljno prijeti ispadanjem u niži rang.

"S obzirom da još imamo, koliko toliko realne šanse za opstanak, nastojat ćemo sve učiniti kako bi ostali u društvu najboljih naših klubova. Iako smo razmišljali i o zvučnijim imenima, ipak, mi ćemo se opredjeliti za ime iz našeg kluba. Odluku o novom treneru ćemo donijeti sigurno na prvoj narednoj sjednici. Terziću se zahvaljujemo na saradnji, i istom treneru ćemo ponuditi i dalje rad u klubu", kazao je Azmin Karanović, predsjednik kluba. 

Nezvanično, povjerenje će dobiti tandem iz omladinskog pogona, Haris Galijašević i Adnan Đerzić, koordinator Škole rukometa, odnosno trener U-16 selekcije. Za razliku od neiskusnog Galijaševića, Đerzić se afirmisao na klupi zavidovićkih rukometašica, te je rezultatski najuspješniji trener ŽRK Krivaja u novijoj historiji

Krivaja se nakon 17 odigranih kola nalazi na pretposljednjem 13 mjestu sa 13 bodova, do pozicije koja ih ostavlja u Premijer ligi, djele ih tri boda koliko imaju Gradačac, Zrinjski i Bosna iz Visokog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti