Terzićev Veszprem srušio bogati PSG, Mađari na Final Fouru

Liga prvaka, četvrtfinale

Terzićev Veszprem srušio bogati PSG, Mađari na Final Fouru

Ekipa mađarskog Veszprema, za koju nastupa rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić, plasirala se na Final Four Lige prvaka nakon što je u revanš susretu s 34:28 savladala PSG. Remi iz prvog susreta ova dva tima (24:24) kao da je bio samo motiv više najboljem mađarskom timu da odigra jednu sjajnu utakmicu.

Prvo poluvrijeme bolje je otvorila domaća ekipa koja je imala fantastičnu podršku svojih navijača. Upravo je tu nadmoć koristio klub našeg reprezentativca koji je igrao odlično u odbrani u kojoj je mijenjao Momira Ilića. Pomenuti sjajni lijevi bek mađarskog sastava i kapiten rukometne reprezentacije Srbije bio je najbolji strijelac u prvom poluvremenu s pet golova, a rezulat je nakon prvih 30 minuta glasio 16:12 u korist Veszprema. 

Drugo poluvrijeme krenulo je silovito, a mađarski tim je nakon deset minuta igre u drugom periodu imao vodstvo od pet golova razlike (21:16). Da nije zaboravio igrati u napadu Mirsad Terzić pokazao je u 42. minuti utakmice kada je sjajnim udarcem sa zemlje svom klubu donio prednost od šest golova prednosti.

Nakon što je zabio 22. gol za svoju ekipu, uprkos činjenici da je njegov tim imao igrača manje, Terzić je odigrao sjajnu odbranu nad Kopljarom, a Nagy je pogodio za 23:16. Ono što nije uspio s igračem više, PSG-u je pošlo za rukom u istom omjeru snaga na parketu. Hansen je smanjio na 23:17.

Ipak, odbrana francuskog tima nije imala rješenje za napad Veszprema. Ilić i Nagy su bili nerješiva enigma za odbranu Svetaca, dok je sjajni Hansen bio jedini koji raspoložen u redovima gostujuće ekipe. Danac je bio jedan od rijetkih koji se nije libio šutirati.

Dvanaest minuta prije kraja Momir Ilić je odlično na liniji proigrao Renata Sulića kojeg je Narcise zaustavio na nedozvoljen način, što je značilo isključenje na dvije minute za francuskog reprezentativca. Ilić je bio siguran sa sedam metara, a na drugoj strani s igračem manje ponovo je pogodio sjajni danski lijevi bek za 25:19.

Terzić je istrčao odličnu kontru u 50. minuti utakmice, ali njegov udarac je zaustavio golman Parižana, a Hansen je novim golom smanjio rezultat. Nastavilo se igrati gol za gol uz veliku prednost domaćeg sastava. Plus sedam domaći su imali već u narednom napadu, a nekoliko trenutaka kasnije Hansen je ponovo pogodio. U tom trenutku na semaforu je stajalo 27:21. 

Renato Sulić nije dao gostima iz Pariza da ugroze vodstvo njegovog tima, pogodio je za 28:21. Na drugoj strani Hansen je nastavio igrati pravu simultanku, zabio je za 28:22 i uz to je jedan od rukometaša mađarskog tima zaradio isključenje na dvije minute. Šest minuta prije kraja PSG je imao zaostatak od sedam golova, ali i dva igrača manje na terenu, a PSG je sa sedam metara smanjio na minus šest. Naravno, pogodio je Hansen, ko bi drugi.

S dva brza gola Hansena i Abaloa, nakon presječenih lopti, PSG je smanjio zaostatak na minus četiri (30:26). Poslije tri loše reakcije u napadu, od kojih su dvije kažnjenje golovima, Mađari su se ipak uspjeli odlijepiti na pet razlike, a Hansen je Parižane golom sa sedam metara vratio na zaostatak od četiri pogotka.

Rodriguez je svojim golom Vezsprem odveo na 33:28, a onda je mađarski tim pogodio i za konačnih 34:28. Što PSG-a neće biti na Final Fouru nije šteta, nisu ni zaslužili. Ipak, što svi zaljubljenici neće moći uživati u sjajnim udarcima Mikaela Hansena prava je šteta za rukometnu publiku. Danac je utakmicu završio sa 15 postignutih pogodaka iz 17 pokušaja!

Liga šampiona, četvrtfinale (revanš):
Veszprem - PSG 34:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.