Tešanović: Imamo odgovor na igru Bosne, nadam se pobjedi

Trener RK Slavija

Tešanović: Imamo odgovor na igru Bosne, nadam se pobjedi

D. Rakanović

Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva su u debitanskom nastupu u Premijer ligi na domaćem parketu savladali Slogu iz Doboja rezultatom 31:30.

Domaći rukometaši imali su tokom ove utakmice uspona i padova, tokom prvog dijela utakmice imali su zaostatak od pet pogodaka (15:10), da bi u drugom poluvremenu zaigrali znatno bolje i prelomili utakmicu u 57. minuti kada su došli do tri gola prednosti (29:26). Do kraja utakmice Sloga je uspjela da ublaži poraz. 

Trener Slavije Boris Tešanović je istakao da je zadovoljan pobjedom. 

"Zadovoljan sam rezultatom, ne mogu reći da nisam zadovoljan pobjedom u prvom kolu. Konkretno igrom nisam zadovoljan, jer znam da možemo igrati mnogo bolje, veliki dio pripremnih utakmica smo odigrali bolje nego ovu", rekao je za SportSport.ba Tešanović i dodao: 

"U prvom poluvremenu se osjetila trema naših igrača, vjerovatno zbog atmosfere na tribinama, jer je dvorana bila popunjena do posljednjeg mjesta. Prvo poluvrijeme nismo odigrali ni približno našim očekivanjima i mogućnostima. Na poluvremenu smo se malo dozvali i došli sebi. U nastavku utakmice opet nismo igrali kao što znamo, ali smo uspjeli da okrenemo rezultat u našu korist. Bilo je tu nekih detalja, tehničkih grešaka koje se sigurno moraju ispraviti i ne smijemo ih ponavljati. Trudićemo se iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i bolje".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U drugom kolu Slavija ide u goste sarajevskoj Bosni, koja je na startu prvenstva doživjela težak poraz od Vogošće rezultatom 34:20. 

"Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu bez obzira na to ko je protivnik. Nikome se nećemo predavati, da li to bilo na domaćem terenu ili u gostima. Na nama je da pružimo svoj maksimum, da odigramo što bolje. Sa Bosnom smo već igrali u pripremnom periodu, pobijedili ih mada to ništa ne znači i nije nikakvo mjerilo. Očekujem veću angažovanost i reakciju Bosne nakon poraza od Vogošće u prvom kolu. Neće to biti nimalo lagana utakmica, ali mislim da na neke njihove akcije i igre imamo odgovor te da im se možemo suprotstaviti i nadamo se pobjedi", zaključio je Tešanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije