Teška pobjeda Veszprema u Zagrebu

Prva utakmica osmine finala rukometne Lige prvaka

Teška pobjeda Veszprema u Zagrebu

D. Rakanović

Rukometaši Veszprema ostvarili su tešku pobjedu na gostujućem parketu protiv Zagreba sa 23:22 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a mogli su domačini i do remija, ali je Kontrec u zadnjoj sekundi pogodio prečku.

Zagreb je loše otvorio utakmicu, s previše tehničkih grešaka u napadu, te su u prvih 15 minuta uspjeli postići samo dva pogotka. Mađarski prvak je vodio 6-2, u 18. minuti i 8-4, ali je domaća ekipa do kraja prvog dijela taj zaostatak uspjela prepoloviti. 

Zagreb je u drugom dijelu utakmice dva puta stizao prednost Veszprema i imao napade za prvo vodstvo, ali oba puta su ostali bez realizacije. 

Nakon 14-14 u 37. minuti, hrvatski predstavnik devet minuta nije postigao gol, te su Mađari serijom 4-0 ponovno stekli četiri gola prednosti (14-18). 

Veszprem je u 51. minuti imao i najvećih +5 (16-21), ali je Zagreb zahvaljujući golovima Igora Vorija u završnih 90 sekundi uspio izvući minimalan poraz 22-23, te ostavio nadu za revanš utakmicu u Mađarskoj. U posljednjim sekundama utakmice Veszprem gubi loptu, a Tin Kontrec kreće u kontranapad, ali pogađa prečku u posljednjoj sekundi utakmice.

Veszprem su predvodili Mađar Renato Sulić i Slovenac Gašper Marguč sa po četiri gola.

Za Zagreb su Domagoj Pavlović i Josip Valčić postigli po četiri pogotka, a Igor Vori i Stipe Mandalinić po tri. 

Revanš utakmice u Veszpremu biće odigrana 1. aprila sa početkom u 17:30 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi