Težak poraz Studenata u Zagrebu

Drugi poraz RK Bosna u Ligi prvaka

Težak poraz Studenata u Zagrebu

E. Škorić

Rukometaši Bosne, aktuelni prvaci naše zemlje, doživjeli su i drugi poraz u drugoj utakmici ovosezonske rukometne Lige prvaka.

Podsjetimo da su Studenti na otvaranju u Skenderiji poraženi od švicarskog Kadettena, a večeras su izabranici Irfana Smajlagića teško poraženi od Zageba, hrvatskog prvaka.

Domaći su krenuli dobro od prve minute te su već na poluvremenu imali 16:9, a prednost su uduplali do kraja utakmice, pa je rezultat glasio 33:19. 

Zagrebu je ovo druga pobjeda u isto toliko odigranih utakmica. Bosna će u trećem kolu, koje je na programu 15. oktobra, ugostiti francuski Chambery.

ZAGREB - Arena Zagreb; Gledatelja: 3500
Sudije: Nenad Nikolić / Dušan Stojković (Srb)

Zagreb 33:
Šego (10 odbrana), Pešić (6 odbrana); Marić 2, Stepančić 2, Kopljar 6, Matulić 1, Šprem 3, Špiler, Gojun, Horvat 7, J. Valčić 2, Vukić 5, T. Valčić, Balić 3, Kaleb, Gal 2
Trener: Ivica Obrvan

Bosna 19: Martinović (6 odbrana), Tatar (5 odbrana); Jusufović, Terza 1 , Međić 5, Tojčić 1, Bašić, Čakić 5, Halilbegović 1, Raković, Mujanović, Pažin 1, Gorenac, Vražalić 2, Savić 1, Mesarić 2
Trener: Irfan Smajlagić

Sedmerci: CO Zagreb: 2/3; Bosna BH Gas: 1/2
Isključenja: CO Zagreb: 2 (Kopljar, Gojun); Bosna BH Gas: 2 (Međić, Pažin)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.