Tomas: Stidim se kako je međunarodni rukomet organizovan
Foto: EPA

Španija bez Olimijskih igara

Tomas: Stidim se kako je međunarodni rukomet organizovan

A. Beganović

Rukometnb reprezentacija Španije koja je na Evropskom prvenstvu ove godine osvojila srebrenu medalju neće učestvovati na Olimpijskim igrama.

U kvalifikacijama za Olimpijske igre Španija je završila na 3. mjestu iza Slovenije i Švedske koje će se u Brazilu boriti za olimpijsku medalju.

Izabranike Manola Cadenasa je od Brazila dijelio pogodak, odnosno da su u posljednjem susretu Švedsku dobili sa tri umjesto sa dva razlike, kvalifikovali bi se na Olimpijske igre.

Razočaran razvojem situacije, najviše činjenicom da je Španija kao viceprvak Evrope u gostima morala igrati kvalifikacioni turnir, bio je Victor Tomas.

"Nisu nas tamo željeli, stidim se kako je međunarodni rukomet organizovan", izjavio je Tomas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi