Tomić:  Poraz od Dervente je mrlja na ovu polusezonu

Trener Vogošće PH za SportSport.ba

Tomić: Poraz od Dervente je mrlja na ovu polusezonu

S. Mlaćo

Rukometaši Vogošće PH na zimsku pauzu odlaze sa prvog mjesta Premijer rukometne lige naše zemlje.

Vogošćani su sa svim zasluženo jesenji šampioni, a jučer su polusezonu okončali pobjedom nad Maglajom 20:14.

"Sigurno da smo zadovoljni. Ostavili smo malu mrlju porazom od Dervente, ali šta je tu je. Moramo biti zadovoljni, imamo četiri boda prednosti i sada se lagano moramo spremati za drugi dio sezone. Mi u drugom dijelu imamo težak raspored, idemo Zrinjskom, Borcu i Derventi", kazao je za SportSport.ba trener Vogošće PH Goran Tomić. 

I pored toga što su na prvom mjestu sa četiri boda u odnosu na Borac, Vogošćani planiraju dodatno ojačati svoj igrački kadar.

"Radit ćemo na tome da dovedemo neka pojačanja, ali za sada još ne bih o imenima", kaže Tomić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ono što će sigurno svim igračima Vogošće te navijačima tog kluba ostati u sjećanu jeste ispadanje u 3. kolu Challenge kupa od makedonskog Pelistera. Naš predstavnik je slavio u prvom meču u Bitolju, ali je na domaćem terenu prokockao prednost.

"Mislim da smo bili kvalitetnija ekipa u obje utakmice. Desio se peh sa par igrača, pa nam se na prvom poluvremenu povrijedio Tarik Međić i onda je nastupao rovit. Mislim da smo bili u kompletnom rosteru da bi prošli Pelistera, a taj Pelister nas je koštao i bodova protiv Dervente. Bili smo fizički i psihički istrošeni i nismo se uspjeli u relativnom kratkom periodu oporaviti od tog poraza", dodao je Tomić na kraju razgovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi