Tomić: Možemo napasti titulu

Strateg Vogošće poslije pobjede u Banjaluci

Tomić: Možemo napasti titulu

D. Vejo

Rukometaši Vogošće večerašnjim izdanjem u Banjaluci su pokazali da imaju kvalitet koji zaslužuje prvo mjesto u Premijer ligi BiH.

Strateg gostujućeg tima na ovoj utakmici istakao je da su njegovi igrači ostavili i posljednji atom snage kako bi stigli do trijumfa.

"Ovo je bila jedna prava muška rukometna utakmica. Svakako da je opravdala epitet derbija. Čestitam svojim momcima na maksimalnom zalaganju, jer su ostavili zadnji atom snage da stignu do pobjede i novih bodova. Vidjelo se da smo imali dosta grešaka u napadu. Međutim, mi smo u posljednjih 15 dana radili više na fizičkoj spremi i na pokušavanju tempiranja forme za play-off koji predstoji. Bilo je malo rada sa loptom, što se vidjelo večeras u fazama napada gdje je bilo pojedinih grešaka", izjavio je za SportSport.ba trener Vogošće, Goran Tomić.

Nadolazeći play-off, lider dočekuje pun optimizma.

"Možemo napasti titulu. Vogošća je ekipa koja je pokazala da se ravnopravno može nositi sa svim konkurentima. Biće žestoka borba", dodaje Tomić.

U posljednjem kolu regularnog dijela šampionata, Vogošća će na svom terenu ugostiti ekipu Maglaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi