Trener RK Vogošća PH

Tomić: Naš izmijenjeni sastav je presudio utakmicu

S. Mlaćo

Nakon što su jučer poraženi od makedonskog Pelistera sa 28:25, rukometaši Vogošće Poljine Hills nisu mogli sakriti razočaranje na svom licu.

 Iako su imali veliku podršku svojih navijača, izabranici Gorana Tomića su pokleli pred sami kraj i na kraju ispustili prednost ostvarenu u prvom susretu.

"Čestitam kolegi na prolasku dalje i želim im sreću u daljem takmičenju. Mi smo imali aktivan rezultat 50 minuta, a presudilo je to što smo ušli u utakmicu sa izmijenjenim sastavom. Imali smo dva povrijeđena igrača i to nam je skratilo rotaciju u napadu, a tako i odbrani. Po tom pitanju smo bili ograničeni i na neke druge igrače", kazao je Tomić.

"Svojim momcima nemam šta zamjeriti. Čestitam im na borbenosti, ostavili su srce na terenu, a mislim da smo i fizički pali negdje je u 50. minuti. Ivan Divković i Tarik Međić su povukli najviše napadačko breme, a Samir Korjenić je morao malo više povući po toj strani. Ruke su nam se svezale zadnji napad, te je Tarik Međić šutnuo loptu koja je otišla po sredini gola i sve je bilo riješeno", dodao je trener bh. predstavnika poslije jučerašnjeg susreta. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi