Tomić: Pelister se neće predati, ali ja vjerujem u nas

Trener Vogošće za SportSport.ba

Tomić: Pelister se neće predati, ali ja vjerujem u nas

S. Mlaćo

Rukometaši Vogošće Poljine Hills u prvom meču 3. kola evropskog Challenge Cupa savladali su u gostima makedonski Pelister sa 23:21 (10:10), te sada imaju realne šanse za prolaz dalje.

Publika u Bitolju mogla je vidjeti veoma zanimljiv i neizvjestan susret iz kojeg je naš predstavnik izašao kao pobjednik.

"Ja sam iskreno zadovoljan utakmicom u Bitolju. Svi znaju šta u svijetu rukometa predstavlja Pelister, te je to klub sa tradicijom, a Bitolj je rukometni grad. Igrali smo pred sjajnom publikom i uzavrelom atmosferom, ali smo se spremili na to i ja sam zadovoljan. Ostvarili smo rezultat koji nam daje dobre šanse pred revanš", kazao je za SportSport.ba trener  Vogošće Goran Tomić.

I pored dobrog rezultata, U Vogošći znaju da ih i u revanšu četak težak posao.

"Bt će teško. Ovo je tek prvo poluvrijeme, ekipa Pelistera se neće predati, ali ja vjerujem da ćemo se dobro spremiti, odraditi te taktičke zadatke te na kraju ostvariti pozitivan rezultat", dodao je Tomić.

Revanš susret između Vogošće i Pelistera igra se u subotu sa početkom u 17 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti