Torbicu pozvao Rađa, a zatim Hasanefendić

I to se dešava

Torbicu pozvao Rađa, a zatim Hasanefendić

A. Beganović

Selektor srbijanske rukometne reprezentacije, bosanskohercegovački stručnjak Sead Hasanefendić, objavio je imena 28 igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Austriji.

Evropsko prvenstvo igra se u Austriji od 19. do 31. januara 2010. godine, a Hasanefendić je uglavnom odabrao provjerene igrače koji su nosili igru reprezentacije Srbije u nekoliko posljednjih godina.

Međutim, ono što je iznenadilo sve ljubitelje rukometa je uvrštavanje igrača talijanskog Casarana Milana Torbice na spisak reprezentacije Srbije. Naime, ovom igraču, ali dan prije, uputio je poziv i naš selektor Vojislav Rađa pa je Torbica tako u roku dva dana dobio dva poziva. Za koju reprezentaciju će se odlučiti igrač talijanskog Casarana ostaje nam da vidimo.

Spisak reprezentativaca Srbije:


Golmani: Dejan Perić, Darko Stanić, Dimitrije Pejanović, Dragan Počuča, Nebojša Stojinović.

Krila:
Ivan Nikčević, Dobrivoje Marković, Marko Ćuruvija, Nikola Kojić, Dragan Tubić, Milan Torbica.

Bekovi: Momir Ilić, Žarko Šešum, Momir Rnić, Petar Đorđić, Mladen Bojinović, Danijel Anđelković, Nenad Vučković, Uroš Mitrović, Aleksandar Stojanović, Petar Nenadić, Ivan Stanković, Vukašin Rajković, Ivan Lapčević.

Pivoti:
Ratko Nikolić, Alem Toskić, Uroš Vilovski, Rastko Stojković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.