Toromanović i Malinović zadužili opremu novog kluba

Nakon medicinskih pregleda

Toromanović i Malinović zadužili opremu novog kluba

Dvojica rukometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine nakon historijskog rezultata naše selekcije, izborenog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine, promijenila su klupske sredine.

Od nove sezone u dresu francuskog Creteila zajedno će igrati kapiten našeg nacionalnog tima Muhamed Toromanović i desni bek Dejan Malinović. Popularni Tore posljednje tri godine je igrao za poljski tim Wisla Plock, dok je Malinović pred sam kraj 2013. godine prešao u redove Bresta iz Meshkova.

Obojica rukometaša koji su neizostavni dio ekipe selektora javila su se na prozivku svog tima, prilikom koje su obavljeni medicinski pregledi. 

Pored dvojice bh. reprezentativaca u timu Creteila je još jedan nekadašnji reprezentativac naše domovine, a radi se o golmanu Draganu Počuči.

Inače Creteil je u svojoj dosadašnjoj historiji jednom bio šampion Francuske (1989.), te dva puta osvajao nacionalni Kup ove zemlje (1989. i 1997.).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.