Travančić: Rano je govoriti o visokim ciljevima

Član RK Bosna Centrotrans

Travančić: Rano je govoriti o visokim ciljevima

Nakon 24 treninga, od kojih je pola odrađeno na Jahorini, čini se da je trener Dragan Zovko sve zadovoljniji učinkom rukometaša Bosne Centrotrans, koje će ove sezone predvoditi s klupe, nakon što se visočki vratio u premijerligaško društvo. 

Eldin Travančić se nakon dvije sezone vratio u dres Visočana, a ističe da je prepoznao dobar rad i dobru atmosferu u svom gradu. 

"Nisam puno razmišljao kada sam dobio ponudu Bosne Centrotrans. Uvijek se lijepo vratiti u svoj grad i igrati za klub u kojem si ponikao. Moje ambicije su se poklopile sa klupskim, a želja svih nas je da se, prije svega, ne borimo za opstanak, a govoriti sada o nekim visokim ciljevima je rano", govori Travančić. 

On ističe da je prezadovoljan prvim dijelom priprema, u kojem je fokus bio na fizičkoj spremi. 

"Bit ću iskren i reći da nas većina nije bila naviknuta na ovoliku dozu profesionalizma, ali smo svi maksimalno ozbiljno radili i sigurno da smo zadovoljni. Sada slijedi i uigravanje, pa ćemo vidjeti na čemu smo", ističe Travančić, koji je ponovio da je osnovni cilj ekipa stabilan klub u sredini tabele. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Znam da navijači sada očekuju puno od ove ekipe, ali ne želimo da se stvara euforija. Nije realno da se govori o prvom mjestu i tituli. Koliko god nas neki svrstavali u vrh, nerealno je o tome razgovarati prije početka terena. Mi ćemo svoje pričati na terenu i to je jedino mjerilo", završio je Travančić.

Bosna u subotu igra i svoju prvu pripremnu utakmicu, a gostovat će ekipi Gračanice od 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi