Trener Vardara preuzima PSG
Foto: EPA

Gonzalez mijenja Serdarušića

Trener Vardara preuzima PSG

Španski stručnjak i još uvijek aktuelni trener Vardara Raul Gonzalez uskoro će postati novi trener bogatog PSG-a.

Čovjek koji je sa Sergejom Samsonenkom najzaslužniji za nevjerovatan uspjeh Vardara u prošloj sezoni dogovorio je prelazak u Pariz, a Skoplje će napustiti nakon pet godina.

Gonzalez će na klupi PSG-a naslijediti Mostarca Zvonimira Noku Serdarušića, a imat će priliku da uradi ono što nije niko do sada otkako se igra finalni turnir u Koelnu - odbrani titulu u EHF Ligi prvaka.

"Veoma sam sretan zbog preuzimanja PSG-a. Imam veliki respekt prema stručnom štabu i igračima PSG-a, ali nešto više o svemu ću moći da kažem za nekoliko nedjelja kada dođem u Francusku. Još uvijek sam trener Vardara", rekao je Gonzalez.

Raul Gonzalez je od 2013. godine sa Vardarom osvojio tri titule u Makediniji, četiri Kupa, dvije SEHA lige i jednu Ligu prvaka, što je daleko najveći uspjeh u historiji ovog kluba, ali i makedonskog klupskog sporta u cjelini.

Prije Vardara, Gonzalez je radio kao pomoćnik u Ciudad Realu i Atletico Madridu, a trenutno obnaša i funkciju selektora rukometne reprezentacije Makedonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi