Tri gola Cakića, 15 odbrana Savića

Slavila Villa de Aranda

Tri gola Cakića, 15 odbrana Savića

Dž. Mrakić

Jedini bh. internacionalci u ASOBAL ligi Amir Cakić i Adam Savić upisali su nove nastupe u najelitnijem rangu takmičenja Španije.

Villa de Aranda očekivano je na domaćem terenu porazila ekipu Teucroa (35:29), a bh. internacionalac Amir Cakić u pobjedi svoje ekipe postigao je tri gola.

S druge strane, za razliku od Cakića, razloga za zadovoljstvo nije imao Adam Savić. Iako je bosanskohercegovački golman pružio maestralnu partiju i upisao čak 15 odbrana u susretu svog GO FIT-a, njegova ekipa ipak je pretrpjela poraz na gostovanju kod Morrazo Cangasa (25:30). 

Villa de Aranda ovom pobjedom zasjela je na 4. mjesto ASOBAL lige, dok je GO FIT nakon devetog kola zauzeo deveto mjesto u prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.