Tri gola Malinovića, dva Panića

Francuska

Tri gola Malinovića, dva Panića

E. Škorić

U srijedu navečer igrani su mečevi 22. kola francuskog rukometnog prvenstva.

Creteil je poražen na gostovanju kod St. Raphalea rezultatom 32:29, što je za ovaj tim osmi poraz i trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli sa 23 boda.

Bh. reprezentativac Dejan Malinović postigao je tri pogotka za poraženu ekipu. Muhamed Toromanović nije se upisao u strijelce.

Chambery je remizirao na gostovanju u Montepllieru (27:27). Edin Bašić nije pogađao, dok je naš reprezentativac Marko Panić postigao dva pogotka. 

Dodajmo još da je Chartres s 30:25 pobijedio Ivry, Dunkerque je bio bolji od Toulousea sa 26:24, dok je Nantes savladao Aix sa 29:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi