Tri gola Senjamina Burića u porazu Nantesa
Foto: EPA

Barcelona u nastavku slomila otpor gostiju

Tri gola Senjamina Burića u porazu Nantesa

Barcelona je u okviru četvrtog kola Grupe A Lige prvaka ugostila ekipu Nantesa i, na kraju, slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 31:25.

Katalonci su nešto slabije otvorili susret, pa su gosti iz francuske dosta namučili Barcelonu u prvom poluvremenu. Na odmor se, tako, otišlo pri vodstvu Nantesa rezultatom 13:16.

Ipak, u drugom dijelu puno ozbiljnija igra domaćina, koji počinju igrati puno bolje u odbrani i uspjevaju stići do prekoreta, a zatim i napraviti nedostižnu razliku.

Kada je u pitanju ekipa Barcelona najefikasniji su bili Dika Mem i Kamil Syprzak sa po šest golova, pet je postigao Timothey N'Guessan, dok su po četiri dodali Entrerrios Rodriguez i Tomas Gonzalez.

Rudolf Faluvegi i Romain Lagarde su bili najefikaciji u ekipi Nantesa sa po pet golova, Lazarov i Tournat su dodali po četiri, a Martinez je postigao tri, baš kao i bh. reprezentativac Senjamin Burić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi