Tri pogotka Burića u trijumfu Gorenja

Dobar nastup bh. reprezentativca

Tri pogotka Burića u trijumfu Gorenja

A. Beganović

U okviru 1. kola rukometnog prvenstva Slovenije odigrano je svih sedam utakmica, a do pobjede su stigli i rukometaši Gorenja, čije boje brane naši reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić.

Aktuelni slovenački viceprvak, Gorenje, pobjedom na gostovanju kod Slovenj Gradeca je otvorio novu sezonu (33:28).

Povratnik u društvo najboljih slovenačkih klubova pružio je dobar otpor Gorenju, no na kraju je ipak pobijedila kvalitetnija ekipa.

Dujmović sa šest, te Szyba sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Gorenja, dok se naš reprezentativac Senjamin Burić tri puta upisao u listu strijelaca. Levc sa devet, te Ovniček sa četiri pogotka bili su najučinkovitiji kod poražene ekipe.

U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Celje Pivovarna Laško - Loka 2012 36:20, Jeruzalem Ormož - Krško 31:25, Istrabenz Plini Izola - Riko Ribnica 17:26, Trimo Trebnje - Sviš Ivančna Gorica 27:21, Sevnica - Maribor Branik 22:34, Krka - Slovan 29:34

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.