Trijumf Borca, remi Izvđača i Zvezde

Banja Luka kup

Trijumf Borca, remi Izvđača i Zvezde

A. Beganović

Prvog dana Banja Luka kupa odigrana su dva susreta. Domaći Borac bez većih problema savladao je Bjelovar (32:23), dok su Izviđač i Crvena zvezda remizirali (23:23).

Prvo poluvrijeme duela Borca i Bjelovara bilo je mnogo zanimljivije od drugog. Naime, u prvih 30 minuta na parketu se vodila ravnopravna borba, a pitanje pobjednika odlučeno je  početkom drugog dijela kada su domaći serijom od 4:0 stigli do velikih šest golova prednosti (18:12).

Kod bh. sastava najefikasniji su bili Mikić sa 6 i Karačić sa 4 gola, dok su kod Bjelovara najučinkovitiji bili Gašparović sa 9 i Merhar sa 4 gola.

Izviđač i Crvena zvezda odigrali su utakmicu bez pobjednika. Skauti su na odmor otišli sa tri gola viška (12:9), no beogradska momčad u drugom dijelu je bila nešto bolja, pa je remi i najrealniji ishod.

Kod bh. predstavnika najefikasniji su bili Burić sa 5 i Malinović sa 4 gola, dok je kod Zvezde sa 4 gola najefikasniji bio Pušica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.