Trijumf Bosne u Derventi za lidersku poziciju

Premijer liga, 12. kolo

Trijumf Bosne u Derventi za lidersku poziciju

A. Beganović

U derbiju 12. kola Premijer lige rukometaši Bosne su u Derventi savladali istoimenu domaću ekipu (29:27), te su zasjeli na čelo premijerligaške tabele.

U dosta dobroj i neizvjesnoj utakmici izabranici Zuhdija Korkarića su upisali pobjedu, kojoj su se probili na vodeču poziciju Premiejr lige.

Domaći rukometaši su u prvom dijelu bili nešto bolji, te su na odmor otišli sa prednošću od dva gola (15:13), no u drugom dijelu su Studenti ubacili u brzinu više, pa su preokrenuli rezultat u svoju korist za konačnih 29:27.

Sibinčić i Marčeta sa po sedam postignutih golova bili su najefikasniji kod Dervente, dok su Stanković, Građan i Čičkušić sa po šest postignutih golova bili najefikasniji kod Bosne.

Premijer liga, 12. kolo:

Derventa - Bosna 27:29 (15:13)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

DERVENTA: Bojić, Živanić, Komnenović, Sibinčić 7, Lukić 1, Čustić, Ninković, Mišanović 1, Zekić, Škrga, Stanković 2, Marčeta 7, Starčević, Pekić 5, V.Zekić 4. Trener: Zoran Dokić.

BOSNA: Efendić, Mehinagić, Memić 2, Delić 3, Dedajić, Zahirović, Halilković, Jokanović, Alibegović, Stanković 6, Bračković 1, Vranac 3, Zulfić 1, Građan 6, Bečić 1, Čičkušić 6. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.