Zrinjski jedini predstavnik BiH u Evropi

Osmina finala EHF Challenge Cupa

Zrinjski jedini predstavnik BiH u Evropi

Rukometaši Zrinjskog su nakon ispadanja Konjuha i Vogošće u trećem krugu natjecanja te prijevremenim odustajanjem ostalih momčadi od nastupa u EHF Cupu, ostali jedini bosanskohercegovački predstavnik koji će pokušati poboljšati koeficijent domaćeg rukometa u europskim okvirima. 

S nešto sreće u žrijebu, ali i uvjerljivom predstavom protiv BSB Batumi, HMRK Zrinjski Mostar ostvario je povijesni europski uspjeh plasiravši se u osminu finala Challenge Cupa, a da Mostarci mogu biti ozbiljan suparnik svakoj ekipi pokazala je uvjerljiva pobjeda u Ljubuškom protiv RK Izviđač CO, prošlogodišnjeg predstavnika BiH u SEHA Ligi.

Iako se radi o trećem po snazi rukometnom natjecanju u Europi, ne treba zaboraviti da primjerice prošlogodišnji osvajač, portugalski Sporting, ove godine igra najelitnije natjecanje - Ligu prvaka.

U utorak će od 11 sati u Beču biti održan žrijeb osmine finala EHF Challenge Cupa te žrijeb grupne faze EHF Cupa.

HMRK Zrinjski time će se naći u bubnju s po 16 ekipa za oba natjecanja koje će prezimiti u Europi uz 28 ekipa koje se trenutno takmiče u Ligi prvaka. Žrijebu u Beču bit će prisutan sekretar HMRK Zrinjski, Filip Garmaz.
Potencijalni protivnici HMRK Zrinjski: AEK Athens (Grčka) IBV Vestmannaeyjar (Island) HC Berchem (Luksemburg) Fyllingen Bergen (Norveška) AM Madeira Andebol SAD (Portugal) AHC Potaissa Turda (Rumunija) Dynamo-Victor (Rusija) SKIF Krasnodar (Rusija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi