Tunis namučio Špance, ali poraz je bio neizbježan
Foto: EPA

Nova pobjeda Španije

Tunis namučio Špance, ali poraz je bio neizbježan

M. Šljivak

Rukometaši Španije pobijedili su Tunis 26:21 u susretu 2. kola grupe B Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Španci su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč i na kraju su ipak zasluženo stigli do trijumfa. 

Krenuli su Španci odlično u meč. Imali su čak i šest golova prednosti u prvom poluvremenu, ali su Tunižani serijom od 4:0 došli na samo dva gola zaostatka nakon 30 minuta igre, 12:10.

Držao se Tunis dobro i u nastavku. Međutim, nisu uspjeli kreirati neki preokret koji bi ih doveo do senzacionalne pobjede i na kraju su poraženi s pet golova razlike.

Španiju je predvodio duo Balauger-Tomas sa po pet golova, dok je kod Tunisa isti broj pogodaka postigao Toumi.

SP, grupa B:

Tunis - Španija 21:26 (10:12)

TUNIS: Missaoui, Soussi, Toumi 5, Tej 1, Zaied, Bannour 2, Youssef, Sanai 3, Boughanmi 4, Saied 1, Hosni, Jallouz, Chourief 2, M. Soussi 1, W. Jallouz 2, Jaballah.

ŠPANIJA: Perez, Corrales, Gurbindo 2, Fernandez, Rivera 4, Tomas 5, Dujshebaev 1, Sarmiento 1, Aguinagalde 2, Canellas 1, Morros, Guardiola 3, Goni 2, Balaguer 5, Costoya, Figueras.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi