Tunis odradio posao i potvrdio osminu finala

Iranci se držali trideset minuta

Tunis odradio posao i potvrdio osminu finala

Nakon prve utakmice petog koľa´u grupi B, zvanično smo dobili četiri selekcije koje idu u osminu finala. Tunis je nakon naše reprezentacije, uspio na kraju savladati i Iran 30:23 te je na kraju sa pet bodova završio nastup u prvom krugu.

Iranci su dosta korektno odradili prvo poluvrijeme, držala su se u egalu i nadu da bi nas eventualno čudo moglo odvesti u osminu finala. Baš kao i u susretu protiv naše selekcije, Iran je na početku drugog poluvremena ostao osam minuta bez gola, što je iskusnim Tunižanima bilo dovoljno da pobjegnu na nedostižnih 19:12. Ostatak utakmice je bio stvar formalnosti.

Touati je sa osam golova bio prvi strijelac Tunisa, Boughanmi je postigao četiri, krila su proiv Irana bila vrlo dobra. Maggaiz je bio solidan sa 12 odbrana. Najbolji Iranac bio je Mojtaba Karamian sa četri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.