Tužan kraj za ŽRK Iskra Bugojno

Nekadašnji prvak naše zemlje izbačen iz takmičenja

Tužan kraj za ŽRK Iskra Bugojno

S. Mlaćo

Nekadašnji prvak naše zemlje Ženski rukometni klub Iskra iz Bugojna izbačen je Prve lige Federacije BiH za žene.

Naime, Rukometni savez naše zemlje prije tačno sedam dana poslao je upozorenje ovom klubu da u što kraćem roku izmiri obaveze prema savezu.

Klub iz Bugojna to nije ispoštovao, te je danas rok istekao, a samim tim desilo se i najgore po nekada najtrofeniji sportski kolektiv u tom gradu.

"Tako je. Ljudi iz Saveza su nas pričekali i sada je izašlo delegiranje, nas nema. Bilo je samo pitanje dana kada će se ovo desiti, a niko u ligi nema problema sa odigravanjem utakmica osim nas. Niko nam ništa u gradu ne uplaćuje i to se moralo desiti", tužnim glasom, gotovo očajničkim priča za SportSport.ba trener ŽRK Iskra Bugojno Alan Pezo.

ŽRK Iskra bio je šampion naše zemlje, punio je redovno dvoranu KSC-a u svom gradu, mada je u posljednjih par godina zbog nedostaka finansijskih sredstava rezultat izostajao, ali je klub i dalje radio kvalitetno te pravio dobre rezultate, posebno u mladim kategorijama. Prošle godine ovaj klub ponio je priznanje najboljeg sportskog kolektiva u Bugojnu, a godinu ranije i u Srednjobosanskom kantonu.

Godinama su iz ovog kluba isticali da je situacija veoma teška, ali to očigledno niko nije shvatao ozbiljno. Sada je vjerovatno i kasno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije