U avionu još Harmandić, Halilbegović i Mandić

U subotu revanš u Talinu

U avionu još Harmandić, Halilbegović i Mandić

Rukometna reprezentacija BiH jutrošnjim letom za Istanbul krenula je na revanš s Estoncima u sklopu kvalifikacija za SP 2019.

Nakom meča u Skenderiji koji smo riješili u svoju korist rezultatom 31:24, primivši samo deset golova u fantastičnom prvom poluvremenu (deset smo primili za jedno poluvrijeme još samo protiv Islanda u gostima kada smo s Draganom Markovićem izborili SP u Kataru), u subotu nas očekuje revanš.

Selektor Bilal Šuman nije želio prognozirati rezultat prve utakmice kao što je to imao običaj njegov prethodnik, no nekoliko novinara bilo je blizu kada je u pitanju konačan ishod duela u srijedu.

Za konstataciju da bi u subotu moglo biti plus četiri za nas, Šuman je zastao i poručio "dovoljno je neka bude samo jedan za nas".

Potvrđuje to bojazan da u Talinu neće biti nimalo lako. Osjetili smo to na svojoj koži i u pomenutim kvalifikacijama za SP u Kataru. Teškom mukom smo savladali tim koji je sada jači za Patraila, Jaanimaau i nekoliko igrača koji nadolaze.

"Igra iz prvog poluvremena je ono što želim da vidim. Kada imali dva takva poluvremena bilo bi idealno. Imamo još prostora za napredak i još dosta stvari koje moramo popraviti. Malo opuštanje i lako se istopi sedam golova razlike. Sada nismo imali vremena da se mnogo pripremamo, uoči Švicarske u januaru imali bismo 14 dana priprema i jako je bitno da ovaj dio završimo s dvije pobjede", kazao je Bilal Šuman.

On je u Talin poveo 19 igrača, osim 16 koji su istrčali na parket Skenderije u avionu su se našli Adnan Harmandić, Faruk Halilbegović i Igor Mandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije