U Borcu sanjaju Ligu prvaka

Banja Luka domaćin kvalifikacionog turnira Lige prvaka

U Borcu sanjaju Ligu prvaka

A. Beganović

Banja Luka će sutra i u nedjelju biti domaćin kvalifikacionog turnira Lige šampiona na kojem će učestvovati i bosanskohercegovački prvak RK Borac.

Rukometaši Borca će u polufinalu kvalifikacija snage odmjeriti sa austrijskim klubom Alpla HC Hard, dok će u drugom polufinalnom susrretu igrati Elverum i OCI-LIONS.

"Spremni smo, završili smo pripremni period od šest sedmica i fizički smo na visokom nivou. Odigrali smo i pet prijateljskih susreta u kojima smo imali problema jer nismo imali vođe na terenu. No, dolaskom Mladena Bojinovića i Srđana Trivundže situacija se dosta popravila. Osjeća se pozitivna atmosfera i s mnogo optimizma dočekujemo sutrašnji meč", izjavio je trener Borca Igor Rađenović.

"Austrijanci igraju čvrstu 6-0 odbranu iz koje postižu mnogo laganih golova u kontri i polukontri. Godinama igraju zajedno, dok smo mi značajno promjenili ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Rekao bih da su nam šanse za prolaz u finale podjednake, no naša prednost je što igramo pred domaćin navijačima", dodao je trener Borca.

Iskusno lijevo krilo Borca i naše reprezentacije, Mirko Mikić, očekuje paklenu atmosferu u Boriku.

"Važnijeg susreta u Banjoj Luci od ovog sutrašnjeg odavno nije bilo. Osjeća se u gradu rukometna groznica i zato vjerujem da će nas Borik biti ispunjen do posljednjeg mjesta.  Maštali smo o Ligi prvaka proteklih godina i sada na domaćem terenu imamo priliku da snove pretvorimo u stvarnost. Biće to rukometni praznik i očekujem paklenu atmosferu", istakao je Mikić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.