U duelu bez odbrana mladi bh. rukometaši savladali Argentinu

Protiv Danske za 13. mjesto

U duelu bez odbrana mladi bh. rukometaši savladali Argentinu

A. Beganović

Mlada rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na Svjetskom prvenstvu savladala Argentinu (36:29), tako da će protiv Danske odlučiti ko će na smotri najboljih svjetskih selekcija završiti na 13. mjestu.

Izabranici Zdenka Grbavca, danas su ponovo pokazali dobru igru i bez većih problema savladali su znalca iz grupe, reprezentaciju Argentine.

Nakon prvih 30 minuta naši mladi rukometaši imali su četiri gola prednosti (16:12), da bi u drugom dijelu rutinskom igrom povisili prednost za konačnih 36:29.

Najefikasniji u našem nacionalnom timu bio je Elmir Građan sa deset pogodaka. Podsjetimo, prije našeg susreta snage su odmjerili Danska i Tunis, a slavili su Danci rezultatom 29:26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.