U finalu SEHA lige Veszprem i Meškov

Završni turnir

U finalu SEHA lige Veszprem i Meškov

A. Beganović

U finalu završnog turnira SEHA lige koji se igra u Veszpremu igrat će Meškov i domaća ekipa.

U prvom polufinalnom susretu Meškov, čije boje brani i naš reprezentativac Ivan Karačić, savladao je Vardar rezultatom 32:28.

Najefikasniji u redovima Meškova bili su Rastko Stojković sa devet, te Janko Božović i Siahey Shylovics sa po pet pogodaka, dok se naš Karačić jednom upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod Vardara su najučinkovitiji bili Nemanja Pribrak i Alem Toskić sa po pet pogodaka.

U drugom polufinalnom susretu Veszprem je teže od oečkivanog savladao Zagreb (25:24), a da su na kraju slavili izabranici Veselina Vujovića uopće ne bi bilo nezasluženo.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Mogao je Antonio Kovačević susret odvesti u produžetak, no njegov udarac s krila pet sekundi prije kraja odbranio je Roland Mikler. 

Vaquero Jose Marija Rodriduez, Gergo Ivanscik i Momir Ilić sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Veszprema, dok se Terzić nije upisao u listu strijelaca, no pružio je dosta dobru igru u odbrani i upisao je tri asistencije. Kod Zagreba je najučinkovitiji bio Zlatko Horvat sa četiri pogotka, dok je naš Čelica jednom savladao golmana Veszprema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.