U Hrvatskoj ništa novo: Pipe sa Zametom ruši sve redom

Smajlagić Zamet vodi prema vrhu tabele

U Hrvatskoj ništa novo: Pipe sa Zametom ruši sve redom

A. Beganović

Kompletirano je 9. kolo Premijer rukometne lige Hrvatske, a do nove pobjede stigao je Zamet iz Rijeke, kojeg sa dosta uspjeha s klupe predvodi proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak Irfan Smajlagić - Pipe.

Prije nekih mjesec dana riječki Zamet tavorio je na dnu tabele hrvatskog rukometnog prvenstva. Međutim, tada klub preuzima bogati Italijan, Gabriele Volpi, a njegovi ljudi na klupu dovode jednog od najboljih rukometaša koje je naša zemlja dala, Irfana Smajlagića, i stvari se počinju mijenjati, odnosno Zamet sa istim igračkim kadrom postaje nepobjediv.

U 9. kolu Zamet je u Splitu savladao istoimenu domaću momčad (30:29), te se tako probio na 6. mjesto premijerligaške tabele.

Najefikasniji u redovima Zameta bio je Luka Marković sa 13 golova, dok je Jerković sa 9 golova bio najefikasniji kod Splita.

Nakon devet odigranih kola na čelu tabele nalazi se Karlovac sa 16 bodova, drugoplasirana Dubrava ima isto toliko, dok je Siscia na tre.em mjestu sa dva boda manje. Zamet je šesti sa 10 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.