U januaru novo okupljanje ženske U17 rukometne selekcije BiH

Na prvo okupljanje odazvale se 33 igračice

U januaru novo okupljanje ženske U17 rukometne selekcije BiH

O. Lekić

Uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je prvi ciklus mini-priprema na Ilidži.

Mersihi Sarajlić, treneru našeg kadetskog nacionalnog tima, na okupljane se javilo 33 igračice od 37 pozvanih.

"Raduje me dobar odziv djevojčica i to je na samom početku neki dobar znak. Odradili smo tri treninga i mogu vam reći da nije bilo lako raditi sa 33 djevojčice. No, prošlo je sve u najboljem redu i vjerujte mi da s velikm nestrpljenjem očekujem naredno okupljanje, a sigurna sam da i djevojčice jedva čekaju da se ponovo okupe", za SportSport.ba je izjavila Mersiha Sarajlić.

Naredno okupljanje planirano je za sredinu januara naredne godine.

"Da, već sredinom januara ćemo imati novo okupljanje, s tim što će isto bili malo duže i što će spisak biti kraći, odnosno od ove 33 djevojčice izabrat ćemo njih 20-ak s kojima ćemo nastaviti raditi do kvalifikacija. Naravno, niti jednoj djevojčici vrata reprezentacije neće biti zatvorena. U narednom periodu ćemo vidjeti da li u našoj zemlji ima još igračica za reprezentaciju. Pored toga vidjet ćemo da li u inostranstvu ima mladih igračica iz Bosne i Hercegovine, tu prije svega mislim na Skandinaviju. Situacija se razvija dosta dobro što se tiče kadetske selekcije i sigurna sam da će se u budućnosti ovim djevojčicama davati mnogo veća pažnja", ističe Sarajlić.

"Ženski sport u BiH, pa samim tim i rukomet, je dosta zapostavljen, no imam osjećaj da se bar kod nas u rukometu stvari počinju micati s mrtve tačke. Ne treba očekivati neka čuda, odnosno neke vanserijske rezultate, ali ako svi zajedno od ovih djevojčica napravimo uzorne sportiste, moći ćemo reći da smo uspjeli", zaključuje Sarajlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.