U nedjelju prvi Memorijal "Enisej Hondžo - Kole"

U organizaciji RK Velež

U nedjelju prvi Memorijal "Enisej Hondžo - Kole"

Memorijal „Enisej Hondžo - Kole“ po prvi put od prerane smrti dojučerašnjeg golmana odigrat će se u nedjelju u organizaciji RK Velež. 

Mostarci su pozivnice odlučili poslati klubovima za koje je Hondžo tokom svoje dugogodišnje rukometne karijere nastupao.

Tako će učešće pored domaćina Veleža uzeti i Turbina iz Jablanice, Igman sa Ilidže, te sarajevski Željezničar.

Mjesto odigravanja je dvorana u sklopu USRC Midhad Hujdur – Hujka, a početak je zakazan za nedjelju u 10 sati. Nakon prvog meča između Veleža i Turbine, za 11 sati planirano je svečano otvaranje turnira. Snage će u drugom polufinalu odmjeriti Željezničar i Igman. Utakmica za treće mjesto počinje istog dana od 14:15, dok je finalni meč planiran za 15:45.

Enisej Hondžo – Kole dugogodišnji je golman RK Velež, u čijem dresu je odigrao preko 200 utakmica. Na žalost prerano nas je napustio prije nešto više od mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.