U polufinalu Kupa Bosna, Borac, Izviđač i Konjuh

U polufinalu Kupa Bosna, Borac, Izviđač i Konjuh

A. Beganović

U polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše igrat će Bosna, Izviđač, Borac i Konjuh.

Rukometaši Bosne su bez većih problema u četvrtfinalu savladali Gradačac. Slavili su izabranici Zuhdije Korkarića u oba susreta, pa su se zasluženo plasirali na završni turnir.

Borac iz Banja Luke u polufinale se plasirao preko Čelika. U prvom susretu četvrtfinala Borac je slavio s ubjedljivih 41:30, dok su Banjolučani i u revanšu slavili sa ubjedljivih 33:22.

Najzanimljivije je bilo u duelu Gračanice i Izviđača. Prvi četvrtfinalni susret pripao je ekipi iz Gračanice, koja je u Ljubuški stigla sa zalihom od osam golova (38:30). Međutim, nisu Gračanlije uspjele sačuvati prednost, Skauti su slavili rezultatom 33:21, te su se zasluženo plasirali u polufinale.

Među četiri najbolje momčadi plasirao se i Konjuh koji nije igrao u četvrtfinalu zbog odustajanja Sloge iz Doboja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije