U subotu derbi rukometaša Iskre i Sloge

19. kolo Prve lige FBiH

U subotu derbi rukometaša Iskre i Sloge

S. Mlaćo

U subotu i nedjelju igraju se susreti 19. kola Prve rukometne lige Federacije grupa Jug.

Odigrati će se pet utakmica, a najveću pažnju privlači kantonalni derbi između bugojanske Iskre i Sloge iz Gornjeg Vakufa.

Bugojanci trenutno zauzimaju šesto mjesto na tabeli i pružaju veoma slabe partije ove sezone, dok je Sloga na drugom mjestu i veliki je favorit u ovom susretu. Kao i uvijek, ovaj susret privlači veliku pažnju zaljubljenika u rukomet, pa ne sumnjamo da će tako biti i u 17 sati u subotu kada se i igra ovaj derbi.

Sloga trenutno ima 34 boda, pet manje u odnosu na prvoplasirano  Goražde koje nakon poraza od Veleža dočekuje Vitez i veliki je favorit u tom duelu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Prva liga Federacije BiH - grupa Jug, 19. kolo: 

RK Goražde - RK Jajce
RK Čapljina - RK Vitez
RK Velež - RK Borac
RK Turbina - RK Međugorje
RK Iskra - RK Sloga
Slobodna ekipa RK “ Vogošća 2 i Izviđač 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti