Bakir Buljugija, prvotimac Sloboda Solane

“U svakoj utakmici moramo se boriti do kraja”

Bakir Buljugija ponovo se vratio tamo gdje je i počeo svoje rukometne korake.

Nije više u cvatu mladosti, ali je igrač koji svojim iskustvom može pomoći mladim saigračima da sastaju. U povratničkom debiju Sloboda Solane u Premijer ligi BiH Buljugija je predvodio popularne Solare do trijumfa nad Prijedorom. Postizao je golove, dijelio asistencije, presijecao napade, a ako ćemo cjepidlačiti napravio je samo jednu grešku u trenucima kada je, kao nekada Sead Mulić, promijenio krilnu poziciju s pozicijom srednjeg beka.

Buljugija je pokušao proigrati Emira Suhonjića, ali je lopta kao iz katapulta otišla ka tribinama. Sve ostalo podsjetilo je na najbolje Buljugijne dane kada je odjenuo I dres reprezentacije BiH i kada je bio najubojitije lijevo krilo u jednoj i jedinoj.

“Vidjeli ste da je ovo bila jedna teška utakmica, ali nama će svaka naredna biti upravo ovakva. Moramo se boriti do kraja, do posljednje sekunde”, kaže Buljugija. U redovima Solara u subotu uvečer svoj maksimum dali su svi oni koje je trener Mirza Bulić poslao na parket. Mladi golman Almin Bojić jedan je od kreatora preokreta, jer je u trenucima kada se “lomi” rezultat odbranio sumnjivo dosuđeni sedmerac i kontranapad.

“Igrat ću još dvije ili tri sezone, a onda je vrijeme za mlađe. Zajedno sa Davorom Kadićem treniram omladinski pogon i vjerujem kako ćemo imati dostojne nasljednike”, kaže Buljugija. U subotu uvečer Mejdan je izgladao evropski. Novi parket, izvanredna organizacije utakmice u režiji Samira Sejranića, Osmana Babovića – Mikija, Ševke Hajdarevića... Sloboda Solana se vratila, a uz veću podršku sponzora i društvene zajednice tuzlanski klub mogao, kao nekada, igrati evropske utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.