U Visokom Bosna slavila, Gradačac se žalio

Zbog nastupa Mirze Hurem

U Visokom Bosna slavila, Gradačac se žalio

E. Škorić

 U derbiju začelja u Visokom je Bosna savladala Gradačac u okviru 22. kola PL BiH rezultatom 28:23.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Mirza Hurem sa šest pogodaka. Upravo je Huram bio razlog zašto su gosti nakon utakmice uložili žalbu jer smartaju da nije imao validnu registraciju i zatražili su od nadležnih u Rukometnom savezu BiH da mu ponište legitimaciju za ovu takmičarsku sezonu i zabrane da igra za RK „Bosna“ Visoko.

Kako navode iz RK Gradačac, prema članu 12.,37.,38. pravilnika o statusu igrača i Članu 30.i 34. registracionog pravilnika pomenuti igrač nije mogao preći u RK Bosnu Visoko, jer nisu ispunjeni uslovi za njegov prelazak.

Prema spisku registracione komisije RSBiH zaključno sa 04.02.2015. jasno se vidi da igrač nije zatražio i nije upisan u prelaznom roku za prelaz iz kluba u klub. U pomenutoj žalbi se dalje navodi:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

„Prema našim dokazima i saznanjima igrač Mirza Hurem je nastupao za RK Čelik Zenicu u sezoni 2013/2014, gdje je imao ugovor i ujedno je plaćena članarina za 2014. godinu, s toga je on još uvijek član/igrač RK Čelik Zenica. Zadnju utakmicu je igrao u Gračanici 01.03.2014., što možemo potkrijepiti i CD-om i zapisnicima sa tih utakmica. Nakon toga je, tačnije 20.03.2014., prešao u Irak, navodno na crno, igrajući za irački klub (ne znamo ime). Prema članu 18. Članu 24. registracionog pravilnika RSBiH, igrač Mirza Hurem ne može biti registrovan za RK Bosnu iz Visokog te Vas molimo da istu legitimaciju povučete i proglasite nevažećom, a igraču Mirza Hurem zabranite nastup za RK Bosna Visoko u sezoni 2014/2015. Molimo Vas da ozbiljno shvatite ovaj dopis i da hitno djelujete po istom, kako ne bi došlo do neregularnosti u takmičenju u Premijer ligi BiH sezona 2014/2015“.

Kako je saopćeno, RK Gradačac će istu ovu žalbu uputiti i pravosudnim organima BiH, kao i nadležnim organima RS BIH, EHF i IHF-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.