U zanimljivoj završnici Studenti slavili u Gračanici

Premijer liga za rukometaše

U zanimljivoj završnici Studenti slavili u Gračanici

A. Beganović, foto: A. Ahmeljić

U okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši sarajevske Bosne su u Gračanici bili bolji od istoimene domaće ekipe (35:34).

Rukometaši Bosne su na vrućem gostovanju u Gračanici stigli do veoma bitne pobjede u borbi za jesenji naslov.

Tokom cijelog susreta vodila se dosta izjednačena borba, a na kraju su slavili Studenti s tim da ne bi bilo nezasluženo i da je pobjeda pripala domaćim rukometašima.

Najefikasniji kod Bosne bili su Stanković i Vranac sa po osam pogodaka, dok su kod Gračanice najučinkovitiji bili Sumbić sa devet, te Osmanhodžić i Hamidović sa po sedam pogodaka.

Premijer liga, 10. kolo

Gračanica - Bosna 34:35 (17:18)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

GRAČANICA: Ahmetašević, Šaković 1, Muharemović, Sarajlić, Mujačić, Kovačević, Alibegović 6, Saračević, Redžić, Osmanhodžić 7, Avdić, Sumbić 9, Ilić 4, Hamidović 7. Trener: Mirsad Gopo.

BOSNA: Efendić, Jokanović, Mehinagić, Memić, Burnazović, Dedajić, Zahirović, Halilković 5, Alibegović 4, Stanković 8, Bračković 1, Vranac 8, Građan 3, Bečić 3, Čičkušić 3, Džinović. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.