Ubjedljiv poraz Studenata

Savenhoh s pola snage očitao lekciji bh. prvaku

Ubjedljiv poraz Studenata

A. Beganović

U okviru 9. kola Lige prvaka grupe A rukometaši Bosna BH Telecoma u Skenderiji su ubjedljivo poraženi od Savenhofa (38:21).

Izmjenjena i podmlađena Bosna još jednom je ubjedljivo poražena. Izabranici Zdenka Antovića nisu uspjeli pružiti ozbiljniji otpor Savenhofu, koji je s pola snage stigao do ubjedljive pobjede.

Pitanje pobjednika odlučeno je već u prvom poluvremnu, nakon kojeg su rukometaši švedskog kluba imali prednost od 11 golova (19:8).

U drugom dijelu i Savenhoh je malo smanjio gas, no ubjedljiva pobjeda nije dolazila pod znak pitanja, a konačan rezultat je pravo mjerilo odnosa snaga na terenu.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji je bio Friden sa 7 golova, dok su kod Studenata najefikasniji bili Terza sa 5, te Bračković i Alilbegović sa po 4 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.