Lijevo krilo Španije za SportSport.ba uoči Francuske

Ugalde: Igramo protiv najboljih, ali možemo pobijediti

Rukometna reprezentacija Španije igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Francuske. 

Lijevo krilo Španije, Cristian Ugalde, svjestan je da je Francuska najteži mogući protivnik za Španiju na putu ka odbrani titule prvaka svijeta. 

"Možemo otići do kraja. Sutra će biti teško protiv Francuske, jer su najbolja reprezentacija na svijetu u posljednjih nekoliko godina. To je dodatna motivacija za nas i mislim da možemo do kraja," kaže Ugalde i dodaje: 

"Odlična je stvar riješiti se Francuske u polufinalu, ali to nije kraj. Ako prođemo igrat ćemo protiv vjerovatno domaćina Katara. Oni igraju pred mnogo navijača, a za nas je najvažnije da idemo korak po korak, ne treba o tome razmišljati," kaže Ugalde.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.