Unčanin: Borac je zasluženo slavio

Trener Konjuha

Unčanin: Borac je zasluženo slavio

D. Vejo

Rukometaši Konjuha nisu mogli ništa da učine večeras protiv dobro raspoloženog banjalučkog Borca, koji je krenuo silovito po šampionsku titulu.

Tim iz Živinica sa klupe je večeras predvodio Bojan Unčanin, koji je tokom igračke karijere zajedno sa rođenim bratom Dejanom, branio crveno-plave boje.

Ističe da je znao s kakvom ekipom ima posla, te dodaje da su Banjalučani večeras bili nezustavljivi.

"Čestitao bih Borcu na pobjedi. Oni su pokazali da posjeduju veći kvalitet od nas. Dva puta su nas dobili u Boriku. Mi smo pokušali da odigramo što bolje i da se predstavimo u dobrom svjetlu banjalučkoj publici. Pokušavali smo ali nije išlo. Borac je na imao dva sjajna golmana koja su napravila razliku, a gdje su odbranili nekollko zicera, što se na kraju ispostavilo kao ključni trenutak na utakmici. Otišli su na prednost od plus 10 i tu je bio kraj. Imali smo svoje priključke, gdje smo stigli na minus četiri, nismo iskoristili nekoliko napada, domaćin nas je kaznio i onda su samo povećavali prednost. U Banja Luku smo došli sa jednim golmanom. Roster nismo imali kao protivnik. To nije alibi, Borac je zasluženo slavio. Okrećemo se meču sa Izviđačem", izjavio je nakon susreta strateg Konjuha, Bojan Unčanin. 

Meč protiv tima iz Ljubuškog, gledaju sa velikim optimizmom i nadom u pozitivan ishod.

"Izviđač sigurno da dolazi po pobjedu. Neće biti lako ali se nadam bodovima u subotu", dodaje Unčanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi