Unčanin: Neće biti lako u Ljubuškom, ali spremni smo

Trener RK Borac m:tel

Unčanin: Neće biti lako u Ljubuškom, ali spremni smo

Pobjednički niz rukometaši Borca m:tel pokušaće nastaviti u subotu, kada se u Ljubuškom sastaju sa najvećim konkurentom za titulu šampiona BiH, ekipom Izviđača.

U duelu jedine dvije neporažene ekipe dosadašnjeg dijela sezone Premijer lige BiH, teško je prognozirati konačan ishod, ali trener Banjalučana, Bojan Unčanin, poziva na oprez.

"Vjerujem da smo spremni. Dobro smo trenirali, što je i najbitnije. Izviđač je jako nezgodan domaćin, koliko pamtim, nije poražen tri godine i biće teško donijeti bodove iz Ljubuškog. Pokušaćemo, naravno! Momci psihički i fizički mogu da odgovore izazovu. Uz malo povoljnih okolonosti, ako meč krene u dobrom smjeru, onda je sve otvoreno. Izviđač se dobro uigrao u dosadašnjem dijelu i smatra da je favorit što nama trenutno odgovara. Mi ćemo šansu potražiti iz drugog plana i da ćemo ostvariti dobar rezultat u Ljubuškom", kazao je Unčanin, prenosi klupski sajt. 

Ipak, kako kaže, ovo nije najvažnija utakmica u prvenstvu.

"Spremali smo se kao i za svaki drugi meč. Pobjeda nam donosi mnogo, ali i ako bude poraz, nastavićemo dalje jer ništa nije gotovo s obzirom da je tek trećina prvenstva odigrana. Nas očekuje još mnogo teških i važnih utakmica", rekao je šef struke „crveno-plavih“.

Snažni Duško Hercegovac istakao je da će, bez obzira na sve, on i njegovi saigrači dati sve od sebe kako bi se iz Ljubuškog vratili sa nova tri boda. 

"Spremni smo, iako me malo brine rotacija jer nam je Marić dosta značio, ali idemo na pobjedu. Gdje god Borac ide, ide po bodove. Nadam se najboljem i uvjeren sam da možemo napraviti dobar posao u Ljubuškom", poručio je Hercegovac.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometaši Borca m:tel ni u ovom meču neće nastupiti u punom sastavu. Od ranije povrijeđeni su Nemanja Bezbradica i Marko Komnenović, a povredu zadnje lože u utakmici sa Kaknjem zaradio je i Armin Marić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi