Đurđević: Prezadovoljni smo sezonom

Rukometaš Borca za SportSport.ba

Đurđević: Prezadovoljni smo sezonom

D. Vejo

Rukomet se u Banja Luku vratio na velika vrata, a za to su "krivi" izabranici Ratka Đurkovića koji su i pored dosta oscilacija uspjeli da pokažu kvalitet i tako ponesu titulu najboljeg tima u državi.

Peh sa povredama, bio je konstantan od početka do kraja šampionata. Mnogi su odlazili i dolazili, ali svako ko je nosio Borčev grb na crveno-plavom dresu imao je obavezu da se bori do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Krenulo je loše, ali je koncu regularnog dijela prvenstva Velikan iz Gospodske uspio da izbori plasman u Ligu četiri. U prve dvije utakmice, doživjeli su isto toliko poraza. Mnogi kritičari su rekli da je to maksimum ove generacije, sačinjene od mladosti i iskustva.

A onda, Banjalučani su se raspucali. Padali su redom Vogošća, Izviđač i Konjuh. Na kraju, Borčevi ratnici su uzeli trofej iz ruku tima iz Ljubuškog, te ga ponijeli u svoje vitrine.

"Prezadovoljni smo sezonom. Vratili smo titulu u Banja Luku. Kako ja, tako i moji saigrači odigrali smo dosta dobro. Nadamo se istoj, ako ne i većoj minutaži u narednoj sezoni. Želimo igrati SEHA ligu. Mada, uvijek može bolje, ima mjesta za napredak. Mogu samo obećati da ćemo se truditi na svakom treningu i raditi na našim slabostima, kako bi one postale naše najjače oružje", izjavio je za SportSport.ba rukometaš Borca, Vladan Đurđević.

Kup BiH, za Banjalučane će ostati san, jer su u polufinalu poraženi od domaćeg Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi