Đurđević: Za golove ključna podrška saigrača i trenera

Igrač RK Borac m:tel

Đurđević: Za golove ključna podrška saigrača i trenera

Najbolji strijelac Borca m:tel u prvoj zvaničnoj utakmici ove sezone, u kojoj su „crveno-plavi“ minulog vikenda ubjedljivo savladali rukometaše Maglaja (34:19), bio je Vladan Đurđević sa osam postignutih pogodaka.

Nakon izuzetno efikasnih nastupa u pripremnim utakmicama, mladi desnokrilni igrač nastavio je da rešeta mreže protivnika i u mečevima koji se igraju za bodove, što potvrđuje da se nalazi u odličnoj formi.

"Ispočetka sam mislio da je to samo trenutna faza. Ali, poslije već 10-ak utakmica se pokazalo da je konstantno i da je rezultat kvalitetnog rada prošle, ali i ove godine na treninzima koje vodi trener, Bojan Unčanin, gdje napredak dolazi na vidjelo. Naravno, ništa to ne bi bilo moguće bez mojih saigrača i trenera koji su velika podrška na terenu", rekao je Đurđević za zvanični sajt Borca m:tel.

Iako niko u taboru šampiona BiH nije očekivao laku utakmicu protiv Maglaja, Banjalučani su silovito krenuli u borbu za odbranu titule.

"Kao i svaka prva utakmica u sezoni, bila je jako teška, pogotovo zato što smo je igrali pred domaćom publikom. To se i vidjelo u prvom poluvremenu. U drugom dijelu, kad nas je prošao taj grč, počeli smo da igramo našu igru i to se pokazalo na rezultatu. Sa plus 15 u prvoj utakmici mislim da možemo biti zadovoljni", poručio je prvi strijelac susreta.

Kaže da mu prija rad sa novim trenerom, Bojanom Unčaninom.

"Ja sam prezadovoljan, prvenstveno radom na treningu, što pokazujemo i na utakmicama. Nadam se da će tako ostati i da ćemo imati ovakvu saradnju i u nastavku sezone". rekao je Đurđević, koji će za šest dana napuniti 21 godinu.

Iako mu je ovo tek druga sezona u „crveno-plavom“ dresu, kaže da se navikao na sve ono što podrazumijeva igranje u ekipi kakva je Borac m:tel, koja svake godine ima najviše ciljeve.

"S obzirom da je i ove, kao i prošle godine, cilj osvajanje titule, mislim da sam naučio kroz čitavu prošlu sezonu da se nosim sa pritiskom, kako na terenu, tako i van njega. Mogu slobodni reći da se osjećam u Banjoj Luci kao kod kuće", napominje ovaj rođeni Dobojlija.

U narednom kolu, Banjalučani gostuju ekipi Zrinjskog u Mostaru, a Đurđević smatra da će odluka o novom šampionu zavisiti od utakmica „na strani“.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Po mom mišljenju, ekipa Zrinjskog je jako dobra na domaćem terenu. Svako od nas mora dati svoj maksimum. Ako tako bude, ne sumnjam da će pobjeda izostati. Mi smo sebi najveći protivnik, kad radimo gluposti i ne poštujemo dogovor iz svlačionice, onda smo u velikim problemima. Nadam se da će toga biti manje i da ćemo osvojiti bodove u Mostaru", zaključio je Vladan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi