Đurković: Ako budemo gledali sebe, neće biti problema

Trener RK Borac o meču sezone

Đurković: Ako budemo gledali sebe, neće biti problema

D. Vejo

Borac ili Izviđač, sutra će biti poznato ko će od ove dvije ekipe osvojiti trofej Bosne i Hercegovine u rukometu.

Banjalučani nisu mogli ni zamisliti da će nakon lošeg početka i turbulentne sezone, biti ti koji će se boriti za tron. Crnogorski stručnjak na klupi Velikana iz Gospodske Ratko Đurković očigledno je imao dobru viziju kako od mladosti i iskustva stvoriti respektabilan tim, koji će se boriti za vrh tabele.

Ligu četiri, crveno-plavi su otvorili sa dva poraza, a zatim je usljedila serija od velike tri pobjede. Prvo je u Banjaluci pala Vogošća, a zatim Izviđač i Konjuh.

Sada, preostao je meč odluke. Na putu ka tituli, banjalučkom sastavu stoji uvijek neugodna Vogošća koja je izgubila sve nade da se bori za prvo mjesto.

"Nalazimo se u dobroj seriji. Međutim, sada je pritisak nešto veći jer je riječ o tituli. Moramo se dobro spremiti na psihološkom planu da možemo odigrati onako kako znamo. Vidjećemo kako će se protivnik postaviti ali mi moramo gledati sebe. Nadam se da neće biti problema", zaključio je trener Borca, Ratko Đurković.

Utakmica između Vogošće i Borca igra se sutra od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti