Đurković: Borac mora biti respektabilan tim

Trener RK Borac poručio

Đurković: Borac mora biti respektabilan tim

D. Vejo

Vrativši titulu u Banja Luku, RK Borac je sviju podsjetio zbog čega je najtrofejniji klub u državi.

Crnogorski stručnjak na klupi crveno-plavih Ratko Đurković, mladost i iskustvo stopio je u jedno, te tako napravio veliki podvig ove sezone.

Mnogi kritičari su banjalučki sastav otpisali već na startu sezone, a onda su oni odgovorili na najbolji mogući način. Banja Luka je ponovo dobila šampione.

Strateg Banjalučana ističe da je veoma zadovoljan urađenim poslom do sada, te dodaje da ukoliko žele nastaviti u pobjedničkom ritmu, moraju stvoriti ekipu koje će se svi plašiti.

"Mi imamo veoma dobru sezonu iza sebe. Postali smo prvaci Bosne i Hercegovine sa jako mladim i perspektivnim timom. Naša želja je da nastavimo sa dobrim rezultatima i u budućnosti. Da bi to uradili, potrebno je da sastavimo jak tim koji će odgovoriti na izazove u Premijer ligi BiH, SEHA ligi i drugim takmičenjima. Borac mora biti jak i stabilan tim", jasan je bio trener RK Borac, Ratko Đurković.

Velikan iz Gospodske što prije mora pronaći rješenje na poziciji golmana, s obzirom da su ekipu napustili Damir Efendić i Milan Kosanović.

Jedino pojačanje do sada jeste Nemanja Bezbradica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi