Đurković: Izviđač i Vogošća su favoriti

Crnogorski stručnjak pred nastavak prvenstva

Đurković: Izviđač i Vogošća su favoriti

Trener Borca Ratko Đurković izjavio je da njegov tim nije prvi favorit za osvajanje prvenstva. 

Po mišljenju crnogorskog stručnjaka najveće šanse imaju Izviđač, koji je član SEHA lige, i Vogošća.

"Izviđač i Vogošća su favoriti. Naše je da probamo da se ubacimo u borbu za titulu. Može li Borac biti favorit u odnosu na prvaka? Koliko se sjećam, prošle godine favorit je bio Borac, pa je Izviđač uzeo titulu. Prvak BiH je favorit u prvenstvu, zatim Vogošća koja ima najiskusniju ekipu u takmičenju i koja godinama ulaže, a mi smo treći favoriti, koji će svoju šansu čekati iz sjenke", rekao je Đurković i dodao da će crveno-plavi dati sve od sebe kako bi pomrsili račune pomenutim ekipama.

"Slažem se. Oni su favoriti. Lijepo je što tako misle. I treba tako da misle. Ali, vidjećemo u play-offu. Polako. Sutra je meč protiv Malgaja, ima još 13 utakmica, ima još mnogo da se igra. Nema ekipe u Premijer ligi BiH koja ne zna za poraz", dodao je Đurković.

Rukometaši Borca prvi dio prvenstva okončali su na drugoj poziciji, a prvi protivnik u nastavku šampionata biće im Maglaj.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Duel ove dvije ekipe na programu je sutra u Maglaju od 19 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi