Đurković: Pobjedom do prvih proljećnih bodova

Trener RK Borac pred Zrinjski

Đurković: Pobjedom do prvih proljećnih bodova

D. Vejo

Rukometaši Borca sutra će u okviru 15. kola Premijer lige BiH na svom parketu u "Boriku" dočekati ekipu mostarskog Zrinjskog.

U ovaj meč, Banjalučani ulaze nakon poraza od Maglaja u prošlom kolu, dok je Zrinjski poražen na svom terenu od lidera Vogošće.

Prve bodove u nastavku sezone, Velikan iz Gospodske tražit će pred svojom publikom.

Očekivanja uoči ove utakmice kazao je crnogorski stručnjak na klupi banjalučkog sastava.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe Zrinjskog, a mi smo u toku ove nedjelje sve uradili da što spremnije dočekamo taj susret. Pobjeda je jedina opcija o kojoj razmišljamo i mislim da ovu priliku za prve proljećne bodove nećemo propustiti. I dalje nas muče povrede pojedinih igrača tako da još uvijek nismo kompletni. Ipak dobro je da se u sastav vratio Dejan Uničanin, koji je sanirao povredu. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i podrže nas", ističe trener RK Borac, Ratko Đurković.

Borac prije ovog meča zauzima drugu poziciju sa 30 osvojenih bodova, dok su Mostarci petoplasirani tim sa 25.

Utakmica između Borca i Zrinjskog igra se sutra sa početkom od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi