Đurković: Raduje me naša mladost, ciljamo na play-off

Trener RK Borac zadovoljan jesenjim dijelom

Đurković: Raduje me naša mladost, ciljamo na play-off

D. Vejo

Drugo mjesto i 30 bodova, statistika je RK Borac nakon 13. odigranih kola u Premijer ligi BiH.

Svakako impresivan uspjeh Banjalučana, koji u timu imaju spoj mladosti i iskustva. Pobjedom nad Derventom zaključili su prvi dio sezone, a o planovima za nastavak iste pričao je strateg Velikana iz Gospodske.

"Napredovali smo jako brzo, čak brže nego što sam očekivao s obrzirom na dosta novih igrača. Na početku sezone na moju adresu dolazili su komentari znate li da ispada pet ekipa, znači neko nas je već vidio tamo. Kao što vidite nismo tamo. Ciljamo na prva tri mjesta. Treba više samopouzdanja. Ćelić nam je sjajno odigrao sezonu na mjestu pivota. Ima igrača koji su jako brzo napredovali, dok ima onih koji nisu ispunili očekivanja. Malo nas je poremetilo što Mijatović i Lončar nisu od početka krenuli. Vukićević je došao nespreman, odigra jednu pa ga nema tri utakmice. Ali pripreme počinjemo kompletni, tako da će to izgledati bolje. Generalno sam zadovoljan prvim dijelom. Nastavljamo u ovom ritmu. Tri ekipe ulaze u play-off što je cilj. Spremamo se da budemo prvi, da li ćemo uspjeti vidjet ćemo. Svako svakog može dobiti. Mene raduje naša mladost. Smatram da ako sve dođen na svoje, da će ekipa mnogo drugačije da izgleda", kazao je za SportSport.ba trener RK Borac, Ratko Đurković.

Okupljanje rukometaša Borca za početak priprema, planirano je za 11. januar naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi